17 Temmuz 2009

iş hayatım sona mı eriyor?

Bir kaç gündür canım sıkkın. İki gün önce yönetimden yapılan bir açıklama herkesi altüst etti. Zaten uzun zamandır tatsız olan işyerinde herkesin üstüne ölü toprağı serpilmiş gibi. Uzun zamandır maaşlar gecikmeli ve taksitle veriliyordu. Sene başında zam da yapılmamıştı. Şimdi bir de kesintiye gidiyorlar. Benim maaşımdan kesilenle kurtulacaksa bu işyeri helal olsun. Ancak Üst düzey yöneticiler hala lüks yaşamlarına devam edecekler gibi görünüyor. Maaş kesintisini kabul ettiğimize dair bir kağıt imzalatacaklarmış. İmzalamak istemeyenler gidebilir demişler. Dediğim gibi maaşımdan kesilecek olan parayla ne onlar kurtulur ne de ben batarım. Ancak yapılanlar çok can acıtıcı. Bundan sonra da bellerini doğrultabilirler mi bilemiyorum?
Evet artık tadı kalmadı bu iş yerinin. bırakmak istiyordum uzun zamandır. Kıymet bilinmiyor diye özellikle. Bu iş benim bildiğim gibi de yapılmıyor artık! Ama kolay değil 9 yılımı vermişim buraya. Bir de gerçekten işimi seviyordum ben. Yoksa bu şartlarda bu kadar sene benim gibi birisi asla dayanamazdı. Benim gibi birisi diyorum çünkü haksızlıklara tahammülü olmayan birisiyim.
Şimdi karar aşamasındayım. Gitttiği yere kadar gitsin mi? Yoksa bu macera burada bitsin mi? Rabbimden tek dileğim bana hayırlı bir karar verdirmesi...

4 yorum:

Petunya dedi ki...

Hakkında hayırlısı ne ise o olsun.

Davetiye için teşekkür ederim.

sumeyye dedi ki...

asuu hayirlisi olsun yaw.. bitmelere hevesliyim, bitsin :ppp

e. t. dedi ki...

hakkınızda hayırlısı.
yeni başlangıçlar için, bitişler şart bazen.
Şer sandığımızda hayırdır bazen..
sevgiler.

Asu_Naz dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşlar. Amin cümlemizin hakkında hayırlısı.